[tek.no] Ringer til Kina for 13 øre / min

Ringer til Kina for 13 øre / min

Article published in Tek.no on 2007-03-21

Ipdrum AS

Norsk selskap stiftet i slutten av 2004. Har hovedkontor i Oslo, men utviklingen av programvaren skjer i Pune, India.
Juni 2005: Lanserer en Skype-løsning som krever to mobiltelefoner og en datakabel.
November 2006: Lanserer den mer sammsensydde løsningen Voicelink, som i praksis er en mobiltelefon du kan koble til datamaskinen.Mer +

I fjor testet vi den nye norske IP-telefoni-løsningen VoiceLink. Med denne på plass kan du bruke din helt vanlige mobiltelefon for å ringe over Skype.

Voicelink-boksen kobles til en USB-port på datamaskinen din. Når du nå skal ringe til noen, ringer du først hjem til boksen, som igjen kobler samtalen din over internett via Skype.

På denne måten kan du ringe verden rundt for Skype-priser, selv med en eldgammel mobiltelefon. Kan den ringe, kan den brukes med Voicelink.

Les vår test av Ipdrum IP Voicelink >

Ny programvare
Siden forrige gang vi testet Voicelink har det skjedd en del forbedringer. Programvaren vi testet den gang var ennå i betautgave, og bar preg av det.

Nå lover informasjonssjef i IpDrum, Håvar Bauck, en mye mer funksjonell og visuelt penere opplevelse.

En av de mest spennende nyhetene er Travelling Mode, som skal få slutt på de dyre roamingprisene du betaler når du tar imot samtaler i utlandet.

Nå kan du viderekoble mobilnummeret ditt til Voicelink-boksen når du er ute og reiser. Når folk ringer deg, vil boksen rute samtalen over Skype til ditt utenlandske nummer, slik at du ikke betaler mer enn vanlig takst.

– En Telenor Bedrift-kunde som mottar et innkommende anrop i Kina betaler NOK 6,75 per minutt. Med Travelling Mode faller denne prisen til NOK 0,133, forteller Håvar Bauck, salgsansvarlig for Ipdrum i Vest-Europa.

Tjenesten forutsetter naturligvis at du anskaffer deg et utenlandsk mobilnummer, og at du får konfigurert Voicelink til å ringe dette nummeret.

Lettere å lagre nummer
Det har også blitt enklere å få lagt inn nye telefonnumre på SIM-kortet ditt. En av de store barrierene med Voicelink er nemlig at du må legge inn alle kontaktene dine med et nytt, og rimelig kryptisk mobilnummer (f.eks 99999999pp*004755550000#).

Før måtte dette gjøres manuelt, men nå kan du sette SIM-kortet ditt inn i Voicelink, som automatisk kopierer over alle Skype-kontaktene dine for deg.

Men ikke særlig stabilt…
Vi har hatt problemer med Voicelink-boksene våre fra første stund, og problemene har ikke sluttet med den nyeste versjonen av programvaren.

På vår Macbook Pro med Windows XP har programvaren aldri klart å starte, visstnok på grunn av manglende komponenter for tekst-til-tale. Dette har vi ennå ikke klart å løse, til tross for omfattende hjelp fra Ipdrums indiske ingeniører. På en litt eldre Fujitsu-Siemens-maskin fungerte programvaren sist gang vi testet Voicelink, men med den nyeste versjonen (1.0.4.0) har programmet begynt å kræsje også her.

Enden på visa er at vi ikke har fått den nyeste versjonen av Voicelink opp og kjøre her på kontoret, til tross for iherdige forsøk. Vi håper på å komme tilbake med en nærmere titt på den nye programvaren når vi har klart å løse disse tekniske problemene.